Versgemalen koffie

Je proeft het verschil

Alle soorten thee

De grootste keuze in thee

Korting

Vanaf 1 kg thee of 3 kg koffie

Gratis verzending

Vanaf 50 euro in België

De Lambayeque bio Fairtrade  is afkomstig van de coöperatie Cecanor. Gelegen in de Lambayeque regio in het noorden van Peru. Daarbij is het doel van de coöperatie het verkrijgen van een hogere marge door de directe verkoop aan internationale klanten.

Belangrijke aandachtspunten in het beleid van Cecanor zijn kwalitatieve productie. Evenals de bescherming van het milieu en de ontwikkeling van de lokale gemeenschap.

De Fairtrade premies bezorgen de boeren extra inkomsten, waardoor ze geld hebben om de regionale infrastructuur te verbeteren. Echter ook om het milieu te beschermen tegen erosie. Er worden ook grote stappen gemaakt in kwaliteitscontrole en verbetering van de landbouw door het aanstellen van agrarische experts. Verder worden er ook omstandigheden geschapen waardoor vrouwen zich beter kunnen ontplooien binnen de coöperatie, zoals faciliteiten voor gezondheidszorg en ook voorfinanciering tegen gunstige tarieven worden verleend.

Lees meer

Delen:

Elke generatie denkt dat hij het wiel opnieuw uitvindt, zo ook met de Chemex koffiemaker want hij ziet er toch wel echt eigentijds uit. Daarbij komt dan ook nog dat hij echt wel past in de trend van “slow coffee”. Dus is het een vondst van onze generatie.

Dit klopt echter helemaal niet. De Chemex koffiemaker was een vondst van de Duitse chemicus en uitvinder Dr. Peter Schlumbohm (1896-1962). Hij bedacht de Chemex in 1941 en tot op heden is er niets veranderd aan het design. Het originele ontwerp kun je ook bewonderen in het Museum of Modern arts in New York. Samen met al zijn andere uitvindingen. Schlumbohm’s gepatenteerde zandloper-vormige glazen kan met houten kraag en een leren strik werd gezien als een elegante en simpele manier om koffie te maken. In een nogal stuntelige poging om reclame te maken zei Schlumbohm in 1946, in een interview met Time Magazine : “Met de Chemex kan zelfs de grootste idioot lekkere koffie maken”. Qua vormgeving is de Chemex koffiemaker een kruising tussen het Duits Modernisme en de Bauhaus stijl.

Lees meer

Delen:

De Bialetti Moka Express, is de makkelijkste manier om koffie te maken. Daarom vind je in nagenoeg elk Italiaans gezin wel een Bialetti Moka Express.

De Bialetti Moka Express is in 1933 bedacht en ontworpen door de Italiaanse ingenieur Alfonso Bialetti. Echter kenmerkend voor het ontwerp van Bialetti’s moka is de art-deco aandoende 8 hoekige vormgeving van het boven- en onderreservoir van het potje. Alfonso had daarvoor jaren in de aluminium industrie gewerkt. Het is daarom niet zo vreemd dat hij zijn moka’s van aluminium maakte. Uniek is dat sinds 1933 niet veel is veranderd aan het ontwerp, enkel het handvat is van vorm veranderd.

Lees meer

Delen:

In 2015 openden mijn echtgenote en ik een  Simon Lévelt koffie- en theespeciaalzaak in Leuven. In de Leopold Vanderkelenstraat nummer 3 tussen de Bondgenotenlaan en de Diestsestraat. Midden in het centrum  van het mooie Leuven.

Voor ons staat de kwaliteit van onze producten voorop. Passie voor koffie en thee en aandacht voor mens en milieu zijn belangrijke kernwaarden. Door nauw samen te werken met de producenten wordt de kwaliteit van de koffie en thee steeds verbeterd. Maar ook de leef- en werkomstandigheden van de arbeiders. Daar waar mogelijk kiest Simon Lévelt Leuven voor ecologisch verbouwde producten. Beiden zijn we Herborist van opleiding en we hebben allebei een achtergrond in de Horeca- en Bio sector, dus Simon Lévelt Leuven was voor ons gewoon een thuiskomen in onze passie!

Lees meer

Delen: