Versgemalen koffie

Je proeft het verschil

Alle soorten thee

De grootste keuze in thee

Korting

Vanaf 1 kg thee of 3 kg koffie

Gratis verzending

Vanaf 50 euro in België

Alle onze arabica koffie is Specialty Coffee. Maar wat is dat nu eigenlijk? Specialty Coffee verwijst naar een koffie van hoogwaardige kwaliteit. Delicaat in smaak, aromatisch en met een perfecte balans tussen zoetheid en rinse tonen. Echt premium ben je als je bio bent, vinden wij. Q-graders, waarvan wij er 1 in huis hebben, keuren de koffie net als een sommelier dit doet. Alleen de beste arabica koffies met een score boven de 80 komen bij ons door de selectie. Dus laat ons maar zoeken naar die speld in de hooiberg. Het smaakt namelijk zoveel beter.


Specialty Coffee verwijst naar een koffie van hoogwaardige kwaliteit. Delicaat in smaak, aromatisch en met een perfecte balans tussen zoetheid en rinse tonen.

specialty-coffee-2

De Specialty Coffee Association beoordeelt premium biologisch koffiebonen op een schaal van 1 tot 100 door middel van cupping. Dit is een gestandaardiseerde methode om koffie te evalueren. Alleen koffie met een score hoger dan 80 mag verkocht worden als specialty coffee. Specialty coffee die ook nog eens biologisch geteeld is, die vind je niet snel. Echt premium ben je als je bio bent, vinden wij. Dus laat ons maar zoeken naar die speld in de hooiberg. Het smaakt namelijk zoveel beter.

Alle Simon Lévelt arabicakoffies hebben een minimale SCA-score van 80. En ze zijn ook nog eens biologisch, daarom noemen wij het Premium Biologische koffie

Onze eigen branderij in Haarlem

Eenmaal beoordeeld is het aan de brander om het potentieel aan smaken optimaal uit de groene bonen te halen. Wij roosteren onze koffiebonen in onze eigen branderij in Haarlem. Onze brandmeesters hebben voor elke boon een brandprofiel dat het beste uit de boon naar boven haalt. Met liefde voor het vak orkestreren zij het brandproces van elke batch koffiebonen. Als een dirigent die het beste uit zijn orkest haalt, zo halen deze maestro’s het beste uit onze koffiebonen. 

Niet te vergeten moet uiteindelijk de barista, jij dus, de gebrande bonen met zorg behandelen bij het malen en bereiden. Het malen, dat doen wij met alle plezier in de winkel op jouw malingsvoorkeur. Ook adviseren we je graag over het kiezen en toepassen van de juiste zetmethode. Zo maak jij thuis de lekkerste koffie.

Delen:

Wat is het verschil tussen biologische producten en niet-biologische producten? We leggen je graag uit wat bioteelt inhoudt en waarom wij dit zo belangrijk vinden. Laat je inspireren om (nog) vaker te kiezen voor biologisch. Wist je dat 70% van ons assortiment biologisch geteeld is? Ons streven is om dit de komende jaren te laten groeien tot 100%.

over-bioteelt

Wat is biologische landbouw?

Bij biologische landbouw worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt, maar alleen organische compost van koemest, boombladeren en ander organisch restafval. Ziekten en insecten worden op natuurlijke wijze bestreden en de boeren wieden met de hand. De bodem is hierdoor rijk aan voedingsstoffen, zo blijft het ecosysteem in evenwicht. Deze wijze van produceren biedt natuur en mens een gezond toekomstperspectief.

Lagere CO2-uitstoot en meer biodiversiteit

Biologische landbouw ondersteunt en houdt de gezondheid van de bodem, ecosystemen en mensen in stand. De impact op de natuur is zo klein mogelijk en biodiversiteit speelt een grote rol. De CO2-uitstoot van biologische teelt is een stuk lager dan bij conventionele landbouwmethoden. Daarnaast ligt de focus op rechtvaardige relaties en een goede levenskwaliteit voor alle betrokkenen. Biologische landbouw gaat over een langetermijnperspectief, over kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Draag bij aan een betere wereld

Het kopen van biologische producten draag je op een simpele manier aan een betere wereld. Wie had gedacht dat dat zo lekker en eenvoudig kan zijn? Door premium biologische koffie en thee toegankelijk te maken voor iedereen willen wij hieraan een bijdrage leveren. Kies voor biologisch, en je kiest voor producten zoals ze bedoeld zijn. Daarnaast is het de beste garantie voor het behoudt van een rijke variëteit aan smaken. 

Biologisch als norm

Wij gaan al 200 jaar voor de hoogste kwaliteit koffie en thee. De liefde voor onze producten is groot. We raken er niet over uitgepraat. We experimenteren, ontwikkelen en testen nieuwe smaken, technieken en handelswijze. Duurzaamheid staat op een prominente plek in alles wat we doen. Wist je dat 70% van ons assortiment biologisch geteeld is? Dat aandeel zal de komende jaren groeien tot 100%. In onze ideale wereld is biologisch de norm, zodat we ‘biologisch’ niet meer hoeven te vermelden.

Zo lekker is premium biologisch

Premium biologische koffie

Alle onze arabicakoffie is Specialty Coffee. Maar wat is dat nu eigenlijk? Specialty Coffee verwijst naar een koffie van hoogwaardige kwaliteit. Delicaat in smaak, aromatisch en met een perfecte balans tussen zoetheid en rinse tonen. Echt premium ben je als je bio bent, vinden wij. Dus laat ons maar zoeken naar die speld in de hooiberg. Het smaakt namelijk zoveel beter.

Ontdek onze premium biologische koffie

Premium biologische thee

Al jarenlang hebben wij rechtstreeks contact met de plantages. Ook deze partners selecteren we op de kwaliteit van hun thee, maar ook op innovatie en duurzaamheid. Zo is één van onze oudste partners, de Ambootia Tea Group, door de Food & Agriculture Organization (onderdeel van de United Nations) uitgeroepen is tot een Model Tea Farm binnen het Organic Tea Development Project. Net als bij de inkoop van koffie stimuleren we onze theepartners de overstap naar biologische landbouw te maken, zoals we dat in 1988 al deden bij de aankoop van Nilgiri thee van The Bombay Burmah Trading Corporation. Nog altijd kopen we deze thee bij hen in en mogen we met trots zeggen dat we 30 jaar gelden een van de eerste waren die biologische thee en koffie op de Nederlandse markt brachten.

Ontdek onze premium biologische thee

Delen:

Chai thee is helemaal hip. De winter leent zich uitstekend voor deze heerlijk verwarmende drank. Speciaal voor jou hebben we drie heerlijke chai thee recepten geselecteerd die we maken met geurige biologische chai thee uit onze limited edition selectie. Experimenteer en ontdek deze herfst jouw favoriete chai thee. 

Recept-Indian-Chai_AmandelmelkS5mofSbIodVve

Indian Chai met schuimige amandelmelk

Ingrediënten voor 4 glazen

 • 16 g Indian Chai thee
 • 800 ml gekookt water van 95 ºC
 • 500 ml gezoete amandelmelk
 • 4 theelepels honing
 • Snufje kaneelpoeder
 • Steranijs

Bereiding

› Laat de Indian Chai 4 minuten trekken in water van 95 ºC

› Schenk de warme thee door een filter uit in 4 grote glazen

› Roer er honing naar smaak doorheen

› Verwarm de amandelmelk in een pannetje, klop deze luchtig op met een garde of melkschuimer en voeg toe

› Bestuif met een snufje kaneel en voeg een steranijs toe ter garnering

Tip!

In plaats van amandelmelk kun je ook een andere melkvervanger of volle koemelk gebruiken. De melk(vervanger) kun je het beste opschuimen met een (automatische) melkschuimer.

Sweet Chai

Ingrediënten voor 4 glazen

 • 8 g Assam Melange thee
 • 8 g Yogi Classic thee
 • 800 ml gekookt water van 95 ºC
 • 4 el Monin Caramel siroop
 • 30 ml gecondenseerde melk, naar smaak
 • Verse munt

Bereiding

› Laat de Assam Melange en Yogi Classic samen 5 minuten trekken in water van 95 ºC

› Schenk de warme thee door een filter uit

› Voeg de caramelsiroop en gecondenseerde melk toe, roer het geheel goed door en schenk het daarna in de glazen

› Garneer de Sweet Chai met muntblaadjes en serveer uit

Tip!

Probeer dit recept ook eens met de Coconut Chai Orange of de Indian Chai. Houd in dit geval 16 gram als dosering aan (omdat je met één theesoort werkt i.p.v. twee).

Spreekt dit recept je aan, maar drink je liever geen koemelk? Check het recept hieronder voor een de lactosevrije variant!

Sweet Chai Coconut Chai Orange

Een verwennerij voor de echte kokos-liefhebber!

Ingrediënten voor 4 glazen

 • 16 g Coconut Chai Orange
 • 800 ml gekookt water van 95 ºC
 • 4 el Monin Caramel siroop, of naar smaak
 • 30 ml (gezoete) kokosmelk

Bereiding

› Laat de Coconut Chai Orange 5 minuten trekken in water van 95 ºC

› Schenk de warme thee door een filter uit

› Voeg de caramelsiroop toe

› Verwarm de kokosmelk in een pannetje, klop deze luchtig op met een garde of melkschuimer en voeg toe 

› Garneer de Sweet Chai Coconut Orange met een snufje kaneel en serveer uit

Tip!

Wil je dit recept extra romig maken? Gebruik dan kokosmelk uit een blikje.

Delen:

Deze zachte koffie heeft een bloemig aroma met een fruitig karakter dat doet denken aan een frisse knapperige appel. Ook is een hint van amandel te herkennen. De koffie geeft een romig mondgevoel in combinatie met een fris tintje, zoals bij crème fraîche.

Bereid als slow coffee is Huehuetenango prachtig fruitig. In de Clever dripper, cafetière en aeropress toont de koffie een mooie balans tussen body  en frisheid.

De 22 producenten verbouwen hun koffie op plantages met zanderig leem als ondergrond. Elke smallholder verwerkt en droogt zijn eigen koffie op een kleine patio. Ze hebben hun eigen kleine ontpulper, fermentatietank en wasvoorziening. COMAL verzamelt de gedroogde koffie (parchment) en levert deze af bij FECCEG in Quetzaltenango, waar de kwalitateit wordt beoordeeld. Hier wordt bepaald of de koffie als microlot wordt verkocht of dat deze wordt gemengd met andere koffie uit de regio van dezelfde kwaliteit.

De FECCEG is in 2006 opgericht en ondersteunt de aangesloten leden op verschillende manieren:

-Ondersteuning om de productie te verbeteren en te streven naar een hogere, kwalitatievere opbrengst.

-Meer diversificatie van het inkomen. Omdat de opbrengst van koffie gerelateerd is aan de marktprijs, is het inkomen onzeker. FECCEG ondersteunt boeren door alternatieven te bieden, zoals het houden van bijen en/of geiten.

-Leden worden aangemoedigd om over te gaan naar biologisch. Hiervoor worden programma’s ontwikkeld om de gewassen en de bodem gezond te houden.

Smaakomschrijving:    bloemig en Fris

Zetadvies :                    Cafetière en Slow Coffee

Herkomst:                     COMAL – COmercializadora Maya ALternativa, Guatemala

Producenten:               22 smallholders uit de omgeving van San Pedro Necta

Hoogte:                         1400 – 1900 meter

Productiemethode:     Gewassen

Variëteit:                       Bourbon/Caturra/Catuai

Certificering:                Biologisch

Delen:

Escobillo Unwashed Nicaragua is een zeer aangename en zoete, ongecompliceerde koffie. Bereid als espresso is de koffie prikkelend en aromatisch, met een soepele en zoete afdronk. Als slow coffee is het resultaat vriendelijk en zacht-zoet, in balans met een milde body. Ook geschikt voor de Turkse koffie bereiding.

Het betreft een Natural/Unwashed koffie met een milde unwashed karakteristiek. Hierdoor is de koffie interessant voor zij die willen kennismaken met Unwashed koffie.

Na het plukken van de koffiebessen die optimaal rijp zijn, gaan ze naar de “dry mill”. Het droogproces van de koffiebessen is als volgt: eerst 5 dagen op de patio, waarna ze worden overgebracht naar de “African beds”; eerst op het “top bed” met de meeste zon. Zodra de vochtigheid is teruggebracht naar 32% worden de bessen naar een lager bed verplaatst met 50% schaduw. Het totale drogingsproces duur 28 dagen. Zodra de vochtigheid is teruggebracht tot 1,5% wordt de koffie verplaatst naar een goed geventileerd warehouse waar de koffie ongeveer 30 dagen zal rusten. Hierdoor komt het vochtpercentage van alle koffiebessen op gelijk niveau. Na het verwijderen van de schil, het vruchtvlees en de parchment/vlies van de bes, rusten de groene koffiebonen daarna nog eens 30 dagen. De koffie is daarna gereed om geëxporteerd te worden.

Op de plantage is een school voor de kinderen van de koffieplukkers die op de plantage werken en wonen. De studenten ontvangen aan het begin van elk schooljaar alle benodigdheden voor het komende studiejaar. Op de plantage is bovendien een kleine kliniek aanwezig met een gecertificeerde verpleegster die de arbeiders gratis basiszorg verleent.

Smaakomschrijving: zoete Balans

Zetadvies:  Espresso, Slow Coffee en Snelfilter

Herkomst:                  Regio Matagalpa, Nicaragua. Finca El Limoncillo, perceel Escobillo

Producenten:             Familie Mierisch

Hoogte:                      960 meter

Variëteit:                    Red Catuai

Productiemethode:   Natural/Ongewassen

Certificering:              UTZ Certified

Delen:

De China Mi Xian Honey Black is een zachte volle thee met een lichtzoete smaak die doet denken aan rietsuiker en Haagse hopjes. De thee  heeft een volle body en nauwelijks bitters.

De Honey Black is een beroemde handgeproduceerde thee uit China met een goede reputatie. ​De thee is afkomstig uit de provincie Fujian, groeit op een hoogte van circa 800 meter en heeft een uniek zoet aroma en geur. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden bevat de thee geen honing. De naam is toegevoegd vanwege het zoete aroma en de zoete aftertaste die deze thee (van de Qing Xin Oolong Cultivar) van nature bevat.  Ondanks het feit dat de thee van een Oolong Cultivar afkomstig is, betreft het een zwarte thee. Echter wel met de kenmerken van een Oolong.

Zetadvies: 2 gram per kop, 3 minuten 90 graden.

Deze thee kan meer malen opgeschonken worden en is ook geschikt voor de Gong Fu Cha zetmethode.

Delen:

De Guji Dimtu Tero Farm is gelegen in het Odo Shakiso district van de Guji zone. De boeren die deze koffie hebben geproduceerd wonen in 5 verschillende dorpen in dit gebied. In totaal zijn er 136 kleinschalig boeren geregistreerd als producenten van deze koffie. Getachew Zelek, de oprichter van de Dimtu Tero Farm, heeft zich een ambitieus doel gesteld. Hij wil de koploper worden op het gebied van kwaliteit, tracebility en duurzaamheid in de Guji regio. Getachew richt zich op het betrekken van de smallholders in de supply-chain Hierdoor zijn de smallholders gelijkwaardige partners. De smallholders ontvangen een premie bovenop de standaard prijs, rente-vrije leningen, verbeterde zaailingen en trainingen in productiviteit, kwaliteit en duurzaamheid.

De Guji is een milde ongewassen koffie met een zoete volle body. We herkennen smaakaccenten van zacht geel fruit en een zoete boterige body met tonen van zwarte thee. Als espresso gezet ervaar je eerst een knapperige bite van frisse appel, die overgaat in een zachte zoete smaak met een milde romige afdronk. Bereid in de aeropress komt het typische ongewassen winey karakter duidelijk naar boven. Het betreft een zeer toegankelijke Unwashed variant die zeer geschikt is voor de “beginnende Unwashed koffiedrinker”. Deze koffie is ook geschikt voor de snelfilter.

Zet Advies

 aeropress, espresso, snelfilter

Smaakomschrijving

 Zacht & romig

 Milde ongewassen koffie met een zoete volle body, afkomstig van de Dimtu Tero Farm gelegen in de Ethiopische Guji regio. We herkennen smaakaccenten van zacht geel fruit en  een zoete boterige body met tonen van zwarte thee. Als espresso gezet ervaar je eerst een knapperige bite van frisse appel, die overgaat in een zachte zoete smaak met een milde romige afdronk. Bereid in de aeropress komt het typische ongewassen winey karakter duidelijk naar boven.  

Herkomst:                     Dimtu Tero Farm, Odo Shakiso district, Guji Zone, Ethiopië.

Producenten:               136 smallholders uit de dorpen Tero, Jelewo Anona, Mancity, Hangadi.

Hoogte:                         1800 – 2130 meter

Productie methode:   Ongewassen

Variëteit:                       Mixed Heirloom

Certificering:                Biologisch

Oogst:                            Q4 2017

Delen:

Tijdens de maand juli krijg je een Tealight cadeau bij aankoop van 50 euro.

De Tealights zijn afkomstig uit India, waar ze met de hand worden gemaakt van gebruikte theezakken. De stof van de theezakken is erg sterk en 98% waterdicht. ​Na de thee-oogst worden de zakken vaak weggegooid of verbrand, nu krijgen ze een tweede leven als Tealight. In het zuiden van India werken zgn. ragpickers die de theezakken verzamelen. Deze worden naar een klein dorp in Tamil Nadu (Zuid-India) gebracht, waar verschillende mannen en vrouwen hun vaardigheden aanwenden om deze handgemaakte producten te creëren. De werkzaamheden worden verricht onder goede omstandigheden en tegen een eerlijk salaris. Dit project levert al werk voor ca. 20 mensen. Het voorziet hen en hun families in een bestaan en geeft hen kans op een betere toekomst.​

 

Delen:

Capricornio Cold Soul is afkomstig van de Fazenda California, gelegen in de regio Norte Pioneiro do Paraná van de deelstaat Paraná. Bijzonder aan de koffie is dat deze extreem zuidelijk groeit, namelijk op de Steenbokskeerkring. Niet alleen de locatie is bijzonder, ook het verwerkingsproces van de rijpe bessen na de oogst is bijzonder. In samenwerking met een voormalige Australische Barista kampioen zijn er verschillende ‘post harvest’  experimenten gedaan. Het meest succesvolle experiment was een methode waarbij de rijpe bessen 24 uur lang weekten in koud water, gevolgd door het zorgvuldig drogen van de bessen (natural). Dit resulteerde in een cuppingprofiel met veel complexiteit, intense smaken, heldere aciditeit en een extreem schone cup. Vanwege de fundamentele rol van het koude water in het fermentatieproces hebben ze deze methode ‘Cold Soul’  genoemd.

Lees meer

Delen: