3 heerlijke chai thee recepten

In Thee zetten

Chai thee is helemaal hip. De winter leent zich uitstekend voor deze heerlijk verwarmende drank. Speciaal voor jou hebben we drie heerlijke chai thee recepten geselecteerd die we maken met geurige biologische chai thee uit onze limited edition selectie. Experimenteer en ontdek deze herfst jouw favoriete chai thee. 

Recept-Indian-Chai_AmandelmelkS5mofSbIodVve

Indian Chai met schuimige amandelmelk

Ingrediënten voor 4 glazen

  • 16 g Indian Chai thee
  • 800 ml gekookt water van 95 ºC
  • 500 ml gezoete amandelmelk
  • 4 theelepels honing
  • Snufje kaneelpoeder
  • Steranijs

Bereiding

› Laat de Indian Chai 4 minuten trekken in water van 95 ºC

› Schenk de warme thee door een filter uit in 4 grote glazen

› Roer er honing naar smaak doorheen

› Verwarm de amandelmelk in een pannetje, klop deze luchtig op met een garde of melkschuimer en voeg toe

› Bestuif met een snufje kaneel en voeg een steranijs toe ter garnering

Tip!

In plaats van amandelmelk kun je ook een andere melkvervanger of volle koemelk gebruiken. De melk(vervanger) kun je het beste opschuimen met een (automatische) melkschuimer.

Sweet Chai

Ingrediënten voor 4 glazen

  • 8 g Assam Melange thee
  • 8 g Yogi Classic thee
  • 800 ml gekookt water van 95 ºC
  • 4 el Monin Caramel siroop
  • 30 ml gecondenseerde melk, naar smaak
  • Verse munt

Bereiding

› Laat de Assam Melange en Yogi Classic samen 5 minuten trekken in water van 95 ºC

› Schenk de warme thee door een filter uit

› Voeg de caramelsiroop en gecondenseerde melk toe, roer het geheel goed door en schenk het daarna in de glazen

› Garneer de Sweet Chai met muntblaadjes en serveer uit

Tip!

Probeer dit recept ook eens met de Coconut Chai Orange of de Indian Chai. Houd in dit geval 16 gram als dosering aan (omdat je met één theesoort werkt i.p.v. twee).

Spreekt dit recept je aan, maar drink je liever geen koemelk? Check het recept hieronder voor een de lactosevrije variant!

Sweet Chai Coconut Chai Orange

Een verwennerij voor de echte kokos-liefhebber!

Ingrediënten voor 4 glazen

  • 16 g Coconut Chai Orange
  • 800 ml gekookt water van 95 ºC
  • 4 el Monin Caramel siroop, of naar smaak
  • 30 ml (gezoete) kokosmelk

Bereiding

› Laat de Coconut Chai Orange 5 minuten trekken in water van 95 ºC

› Schenk de warme thee door een filter uit

› Voeg de caramelsiroop toe

› Verwarm de kokosmelk in een pannetje, klop deze luchtig op met een garde of melkschuimer en voeg toe 

› Garneer de Sweet Chai Coconut Orange met een snufje kaneel en serveer uit

Tip!

Wil je dit recept extra romig maken? Gebruik dan kokosmelk uit een blikje.

Delen: