Escobillo Unwashed Nicaragua

In Specialiteiten

Escobillo Unwashed Nicaragua is een zeer aangename en zoete, ongecompliceerde koffie. Bereid als espresso is de koffie prikkelend en aromatisch, met een soepele en zoete afdronk. Als slow coffee is het resultaat vriendelijk en zacht-zoet, in balans met een milde body. Ook geschikt voor de Turkse koffie bereiding.

Het betreft een Natural/Unwashed koffie met een milde unwashed karakteristiek. Hierdoor is de koffie interessant voor zij die willen kennismaken met Unwashed koffie.

Na het plukken van de koffiebessen die optimaal rijp zijn, gaan ze naar de “dry mill”. Het droogproces van de koffiebessen is als volgt: eerst 5 dagen op de patio, waarna ze worden overgebracht naar de “African beds”; eerst op het “top bed” met de meeste zon. Zodra de vochtigheid is teruggebracht naar 32% worden de bessen naar een lager bed verplaatst met 50% schaduw. Het totale drogingsproces duur 28 dagen. Zodra de vochtigheid is teruggebracht tot 1,5% wordt de koffie verplaatst naar een goed geventileerd warehouse waar de koffie ongeveer 30 dagen zal rusten. Hierdoor komt het vochtpercentage van alle koffiebessen op gelijk niveau. Na het verwijderen van de schil, het vruchtvlees en de parchment/vlies van de bes, rusten de groene koffiebonen daarna nog eens 30 dagen. De koffie is daarna gereed om geëxporteerd te worden.

Op de plantage is een school voor de kinderen van de koffieplukkers die op de plantage werken en wonen. De studenten ontvangen aan het begin van elk schooljaar alle benodigdheden voor het komende studiejaar. Op de plantage is bovendien een kleine kliniek aanwezig met een gecertificeerde verpleegster die de arbeiders gratis basiszorg verleent.

Smaakomschrijving: zoete Balans

Zetadvies:  Espresso, Slow Coffee en Snelfilter

Herkomst:                  Regio Matagalpa, Nicaragua. Finca El Limoncillo, perceel Escobillo

Producenten:             Familie Mierisch

Hoogte:                      960 meter

Variëteit:                    Red Catuai

Productiemethode:   Natural/Ongewassen

Certificering:              UTZ Certified

Delen: