Guji Unwashed Dimtu Tero Farm – Ethiopië bio

In Specialiteiten

De Guji Dimtu Tero Farm is gelegen in het Odo Shakiso district van de Guji zone. De boeren die deze koffie hebben geproduceerd wonen in 5 verschillende dorpen in dit gebied. In totaal zijn er 136 kleinschalig boeren geregistreerd als producenten van deze koffie. Getachew Zelek, de oprichter van de Dimtu Tero Farm, heeft zich een ambitieus doel gesteld. Hij wil de koploper worden op het gebied van kwaliteit, tracebility en duurzaamheid in de Guji regio. Getachew richt zich op het betrekken van de smallholders in de supply-chain Hierdoor zijn de smallholders gelijkwaardige partners. De smallholders ontvangen een premie bovenop de standaard prijs, rente-vrije leningen, verbeterde zaailingen en trainingen in productiviteit, kwaliteit en duurzaamheid.

De Guji is een milde ongewassen koffie met een zoete volle body. We herkennen smaakaccenten van zacht geel fruit en een zoete boterige body met tonen van zwarte thee. Als espresso gezet ervaar je eerst een knapperige bite van frisse appel, die overgaat in een zachte zoete smaak met een milde romige afdronk. Bereid in de aeropress komt het typische ongewassen winey karakter duidelijk naar boven. Het betreft een zeer toegankelijke Unwashed variant die zeer geschikt is voor de “beginnende Unwashed koffiedrinker”. Deze koffie is ook geschikt voor de snelfilter.

Zet Advies

 aeropress, espresso, snelfilter

Smaakomschrijving

 Zacht & romig

 Milde ongewassen koffie met een zoete volle body, afkomstig van de Dimtu Tero Farm gelegen in de Ethiopische Guji regio. We herkennen smaakaccenten van zacht geel fruit en  een zoete boterige body met tonen van zwarte thee. Als espresso gezet ervaar je eerst een knapperige bite van frisse appel, die overgaat in een zachte zoete smaak met een milde romige afdronk. Bereid in de aeropress komt het typische ongewassen winey karakter duidelijk naar boven.  

Herkomst:                     Dimtu Tero Farm, Odo Shakiso district, Guji Zone, Ethiopië.

Producenten:               136 smallholders uit de dorpen Tero, Jelewo Anona, Mancity, Hangadi.

Hoogte:                         1800 – 2130 meter

Productie methode:   Ongewassen

Variëteit:                       Mixed Heirloom

Certificering:                Biologisch

Oogst:                            Q4 2017

Delen: