Capricornio Cold Soul – Brazilië

In Specialiteiten

Capricornio Cold Soul is afkomstig van de Fazenda California, gelegen in de regio Norte Pioneiro do Paraná van de deelstaat Paraná. Bijzonder aan de koffie is dat deze extreem zuidelijk groeit, namelijk op de Steenbokskeerkring. Niet alleen de locatie is bijzonder, ook het verwerkingsproces van de rijpe bessen na de oogst is bijzonder. In samenwerking met een voormalige Australische Barista kampioen zijn er verschillende ‘post harvest’  experimenten gedaan. Het meest succesvolle experiment was een methode waarbij de rijpe bessen 24 uur lang weekten in koud water, gevolgd door het zorgvuldig drogen van de bessen (natural). Dit resulteerde in een cuppingprofiel met veel complexiteit, intense smaken, heldere aciditeit en een extreem schone cup. Vanwege de fundamentele rol van het koude water in het fermentatieproces hebben ze deze methode ‘Cold Soul’  genoemd.

Fazenda California is in 2004 aangekocht door de visionair Dr. Paulo Cesar Saldanha en sindsdien eigendom van de familie Saldanha. Een gevleugelde uitspraak van Paula Cesar was: “you can always do things better” en met die gedachte is hij aan de slag gegaan op Fazenda California. Door een tragisch vliegtuigongeluk, heeft hij het resultaat van zijn droom, nooit in volle glorie kunnen aanschouwen. Het management van de fazenda en het voortzetten van de droom kwamen in beheer van zijn zoon Luiz Saldanha en de vrouw van Luiz: Flavia Salhanha, beiden afgestudeerde agronomen en gecertificeerde Q-graders. Fazenda California is in de voorgaande jaren volledig opnieuw aangeplant en alle processen en faciliteiten voldoen aan de hoogste standaarden in de markt.

Smaakomschrijving : Kruidig & Zoet

Zoete koffie uit het zuiden van Brazilië, gegroeid rond de steenbokskeerkring (op 23°C zuiderbreedte). Bereid als slow coffee en aeropress komen de zoete tonen van drop, chocolade en mout goed naar voren. Deze ronde koffie is zeer geschikt als espresso waarbij kruidige smaken en een hint van geel fruit te herkennen zijn.aciliteiten voldoen aan de hoogste standaarden in de markt.

Zet Advies :

– Espresso

– Slow coffee

– Aeropress

Herkomst: Norte Pioneiro do Paraná, Paraná, Brazilië

Producent: Fazenda California

Hoogte: 750 meter

Productiemethode: ‘cold soul’ fermentatie en daarna ‘natural’, dus het drogen van de hele bes

Variëteit: Obatã

Certificering: UTZ

Oogst: August 2017

Delen: